luni, 19 noiembrie 2012

Sanatatea rationalului

Comunicare si PR-ului clasic i se adaugă PR-ul online, social media, etc care, pe de o parte avantajeaza comunicarea, dar pe de alta parte te supune unei presiuni permanente, dar si inspira pentru o creativitate operativa si calitativa . Relaţia cu presa ramane astazi o consecinta a traditionalismului din PR.

Internetul a devenit "sanatatea rationalului". a intrat în casele fiecaruia pe unde a putut si ne insoteste oriunde si oricand, deci a devenit o putere a maselor. Poti sa te informezi de oriunde si sa transmiti oricui. 

Resursele traditionale de informare mai mult transmit decat receptioneaza, iar dialogul cu publicul  admite un impact mai mare asupra maselor in a receptiona si a transmite mesajele, problemele. Corporatiile media din Moldova nu informeaza, ci sunt antrenate in exercitii de imagine - denigrari sau lustruiri, dar sunt si costisitoare. Toate sunt directionate spre a cuceri simpatiile unui partid. 

De ce sa te informezi de pe Internet?
Pentru ca Internetul asigura un dialog, transmite mesaje maselor si ai feedbackul imediat al acestora. Tratezi pe oricine cu respect. Fiecare are o sanatate rationala si poate sa-si expreime parerile liber. Libertatea este sanatatea sufletului, deci e un curaj, pentru ca aceasta "sanatate" poate sa te inalte si sa te ingroape. La fel, o comunicare in ritmul dezvoltarii tehnicilor de PR poate sa trateze de fobii si pe cei spalati pe creieri cu televiziunile si radiourile din "concern", astfel ca sa devii liber si sanatos.

PS oricine va citi acest post, imi va da dreptate, pentru ca toti beneficiati de posibilitatea de a va informa si a posta ce ganditi. Altceva e ca aceasta constatare poate fi atribuita tie, care nu ai tv, si te informezi. Si altuia poate fi atribuita, celui care nu declara obtiunile politice pentru ca asa se crede ma iliber.

In mediu unei propagande agresive, dreptul de a avea obtiuni te avantajeaza, te descalifica, te protejaza.

In rest crestem nu din mila, nici cu mila lor