marți, 26 februarie 2013

De ce PD doreste in opozitie?


lasandu-l pe Filat intrun guvern minoritar si cu 4-5 tv crede ca o sa compromita PLDM pana la urmatoarele alegeri. Pe de alta parte, democratii si liberalii parasesc corabia cand pare ca este mai greu, dupa cum spune insasi Lupu.

Dar nu este mai greu atunci cand ei, la presiunea societatii civile, trebui sa renunte la plahotniuc. De fapt, nici nu au de ales - daca il stramuta pe ex-vice, cae-i scopul vietii :)

Unicul care s-a impotrivit politicii agresive a PD este Diacov, iar pentru asta, este intimidat de CNA cu cercetarea ministrului Focsa

Impertinenta PD si PL nu are margini, de aceea metodele de abordare a problemelor nu sunt spre binele social, ci spre cucerirea guvernarii depline. Filat va pierde lupta, pentru ca terorismul impertinent din partea colegilor de alianta nu se acorda cu asumarea responsabilitatilor sociale. Aceasta tehnica de intimidare va continua pana si in campania electorala viitoare - distrugi si invingi sau esti mioritic sa promiti salarii si locuri de munca..
___________

Liderul democratilor in emisiunea In profunzime a avut o retorica electorala si deloc constructiva. Acesata impinge PLDM spre decizii provocatoare. Totusi, prezenta in emisiune a aratat aroganta si determinarea amagitoare.

Eu ma bucur ca Lupu a venit la emisiune, si din acest exercitiu intelectual va trebui sa invete adversarii politici - tehnica si determinarea falsa, argumente populiste, intimidarea moderatoarei de parca l-ar avea in fata un concurrent electoral, iar daca nu vor trage concluzii, atunci nu e vina democratului ca mesajul prinde bine la o categorie de lume.