marți, 25 septembrie 2012

Stiintific pare un bulbuc


Doare, direct unde doare foarte tare. M-am răzgândit! Științific sunt un bou! E de ajuns sa se ridice putin Tanase si doare. Initial cand am vazut titlu, nici nu am mai vrut sa citesc cat de intimidat am fost pentru Marian Ilici. Of, doare

Dooooooare stiintific si neologistic sunt un bou din trecut si pentru tot restul vietii. Imi aduc aminte cum era suficient sa scape o pasarica Diacov sau Matai si Tanase ii ingropa, daca avea ohota. Azi l-a razghit si a inghimpat bulbucul. Stiintific pare un bulbuc.

BREAKING NEWS

De dimineata doua persoane l-au sunat pe Constantin Tanase pentru a-i cere socoteala.

Primul la fel credea ca limba romana in Moldova este moldoveneasca. Azi nu mai stiu ce sa cred, dle Tanase. S-o luam usor, ca si mos Mihai Ghimpu cu metafore  - iepurii nu prea se aud, mioritele au limbajul lor, caii parca a lor, vacile... si ele scot sunete. Deci, dle Tanase, ca sa se inteleaga intre ele, in limba animalelor inalte si mari cornuted - stiintific este moldoveneasca.

Mai sunt statalisti? O sa apara, dare u ma frig deja sa constat ca limba moldovenilor este moldoveneasca. Fiti atenti, pentru cei care vor sa foloseasca limba moldoveneasca ca argumentul pentru statalitate, ar poate sa  va cada o piatra (un bou) in cap, in momentul cand veti veni cu argumente stiintifice.

Al doilea telefon a venit de la Marian Ilici. A recunoscut ca a folosit cuvantul „stiintific” ca sa para pompos, si cand vorbeste, straduie ca cuvintele sa pluteasca mai mult pe nas, ca sa dea semantica.
-      Am gresit, dle Tanase, spune presedintele parlamentului, dar acum spuneti-mi ce sa fac ca sa ies din belea? Vlad ma freaca pe de o parte, iar pe de alta parte nu poate sa-mi zica nimic, da eu simt ca ma freaca?

Blin, asa si am crezut, o sa mai sune cineva, statalist-socialist. Cineva care o sa-i spuna savantului ca este prost, dar il sustine.