joi, 18 octombrie 2012

Lazar - principalul din umbra

Lazar le stie pe toate in Moldova, pentru asta e respectat de Moscova pentru asta nu ii reproseaza nimeni in partid, de fapt el este buturuga mica in PD - oricand poate rasturna carul mare, inclusiv vicele, daca se pune problema. Insa acum se pune problema lui Filat - obstructionare pe pachetul energetic 3, dar si conditionarea votarii Bugetului poate in schimbul proiectului in sistemul de pensionare.Ioniță îl roagă pe Filat să-și educe miniștrii; „Lazăr n-are de lucru”

Nu voi da importanta "intonatiei" mesajului transmis de Lazar in comisia pentru Buget si Finante, si nici necesitatea acestor declaratii, or aceasta tine de decenta colectiva la guvernare. Admit ca nu prea multi pricep politica ministerului economiei, dar cu siguranta in sedinta de Guvern Lazar vorbeste mai mult (si cum prezinta el proiectele) caci asa are indicati de la PR (o echipa intreaga), si cu siguranta prognozele de 5% sunt tot ale lui. 


 Prognozele le face Ministerul Economiei, si BNM, BNS. Lazar stie cel mai bine despre asta si despre cifre. Min Finantelor aduna toate aprobarile de la ministere, patronate si sindicate, consultari cu Societatea civila, sistematizeaza prognozele in baza politicii fiscale pentru urmatorul an si propune Guvernului proiectul de lege. Bun, toate acestea se coordoneaza cu FMI.


Deci Lazar stie bine ce face, iese in evidenta si fa
ce PR pe lucruri stiute de toti, iar el isi asuma smechereste avertizarile si rsicurile, si care de fapt si le-a asumat Guvernul in fata FMI . PR poti face si din asta. Anuntand prognoiza de la 3 la 1 %, responsabilitatea cade deja pe altcineva, si modul in care a prezentat acest fapt, parca condamna pe cei care au facut prognoza, adica pe dansul, dar cumva pe altcineva.


Sincer, eu cred ca 
nu exista nici o coordonare in declaratii intre PLDM, PL, PD, astfel ca sa fie o strategie coordonata in declaratii si actiuni pe interior si exterior - Vitalie Marinuta ieri dimineata despre armamentul rus in transnistria, astfel ia ridicat mingea la piciorul lui Ghimpu ca sa faca declaratii politice, a unui partid politic mazohist, Valeriu Lazar acum cu Bugetul si prognozele. De fapt imi explic, si unu si altul nu sunt de fapt la guvernare, ci in campanie electorala si i-au jaraticul cu maina altuia.


In timp ce Tanda (sau vicele mai nou) fura la propriu, Manda (micutul Lenin demagog) fura din imagine.