vineri, 19 octombrie 2012

Lumea să plângă în timp ce tu te bucuri

Nu suntem noi primii, de aceea, acest text este inspirat din diverse experienţe ale altor oameni inteligenţi si la un moment îţi doreşti să aduni nişte gânduri potrivite momentului şi stării tale, provocată de … timpul de afară, care îl tratezi cu dispoziţia de moment. Deci, mi se par potrivite pentru a le formula şi cu maximă dorinţă de a le expune.

Uneori crezi că ar fi bine să exersezi o lecţie de politeţe, pentru că în situaţia precedentă ai trişat pentru a face imagine, dar nu ai fost sincer si succesul e de bănuit. Ceea ce vezi în faţa oglinzii, în celălalt, este de fapt ceea ce vezi în tine. Aşa că priveşte-te în oglindă. Acest lucru educă cu privire la principiul esenţial al leadership-ului de a căuta – şi ulterior de a încuraja – abilităţile şi talentul celorlalţi. Deci politeţea contează.

Urmărim că unii au o viaţă nemaipomenită. Fiecare acţiune ne dorim să o facem ca să fie nemaipomenită şi nu este neapărat în baza unei idei exagerat de inspirată, cât execuţia perfectă din jurul ideii principale. Deci o mare parte din succesul oricui se datorează filozofiei de a-i ignora pe cei negativişti şi pe cei care spun că visul este imposibil. Imposibil este ceea ce nu ai încercat. Or ne propunem ca să fim cu o înclinare deosebită spre acţiune.

Însă visul este mai mare, cu atât, cu cât echipa, prietenii sunt importanţi. Acum nu este neapărat că în perioadele cu insuccese, prietenii nu sunt cei potriviţi, dar e frumos să ai o viziune curajoasă. Teoretic şi practic cheia este să găseşti acel talent genial necesar pentru a transforma o viziune în realitate. Şi dacă vă înconjuraţi de oameni mediocri, atunci sunteţi sortiţi să obţineţi rezultate mediocre.

Construieşte-ţi Succesul care semnifică distracţie. valoare, adică să atragi atenţia. De la aventuri care devin subiecte de ştiri la nivel local şi naţional până la înţelegerea că deţii o parte din mintea comună. Aceasta provoacă neapărat un zâmbet natural, adică radiezi de fericire. Viaţa e mult prea scurtă pentru a face o muncă ce îţi distruge sufletul. Acum este cel mai potrivit timp din istoria lumii pentru ca să găseşte munca pe care să o adori.

Nimic de aici nu-mi aparţine, şi nici vouă, însă e o coincidenţă de rezonanţă care ar trebuie să provoace motivaţie. Am sa-i povestesc într-o zi şi eu fiului:  “Când te-ai născut, plângeai în timp ce lumea se bucura. Fiule, trăieşte-ţi viaţa în aşa fel încât atunci când vei muri, lumea să plângă în timp ce tu te bucuri”.