duminică, 11 noiembrie 2012

De ce Filat este urmarit insistent de Publika?

  • se astepta ceva miscari mai categorice in AIE si Plahatniuc anticipeaza
  • Acesta il provoaca pe Filat la iesiri necontrolabile
  • PLDM are planuri imediate pentru a influienta busnessul vicelui
  • cineva doreste sa discrediteze postul tv
Totusi, comunistii se izoleaza si nimeni nu mai crede ca PLDM poate colabora cu ei, chiar teoretic (cata speculatie a mai fost cu harbuzul), de aceea liberal democtatii sunt fortati in ungheri de tv PD. Raspunsul PLDM este compromiterea vicelui, PD incearca sa-l compromita pe Filat. Cine are de castigat? Sau astfel isi consolideaza electoratul si parghiile de influienta?

Sincer nu doresc sa culeaga laurii PL. Pentru mine PL nu este o forta politica a intelectualilor si nici a tineretului. Totusi, eu cred ca o parte buna din alegatorul moderat a AIE se va orienta spre Dodon, daca acesta va mentine prezenta mediatica, dar si calitatea mesajului. Sunt multi dezamagiti, chiar din votantii activi si devotati ai AIE, sunt dezamagiti pentru ca democratii au cam pierdut simtul realitatii cu saracia si imbatranirea omului de la sat.

Comunistii seamna agresivitate - poate sa o asimileze lumea, dar nu neaparat sa devina si simpatizantii lor.

Cui poate fi de ajutor cresterea in sondaj a lui Dodon?

Dar "nu putem vorbi de o confruntare între Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) şi Procuratura Generală (PG), chiar dacă formaţiunea politică şi Procuratura au făcut un schimb dur de replici în ultimul timp. De această părere este cunoscutul analist politic Nicolae Negru.