marți, 13 noiembrie 2012

.... sau demisia

Fara vize sau demisia! - aceasta declaratie si-a asumato Ministrul de Externe Iurie Leancă. El stapaneste acest domeniu in care se implica, comentand si alti politicieni.

De ce Iurie Leancă nu comenteaza niciodata cu ce se mananca in ministerul Transporturilor, Economiei, Ecologiei Agriculturii si de ce toti sunt specialisti in politica externa.

Decenta si cultura politica a ministrului Leanca o vor comentao multi pentru a insusi ceva.
Dar cum se incadreaza fauna politica prin declaratiile de mai jos?

UNIMEDIA 17 noi 2011
Leancă promite regim fără vize cu UE în 2012! "Dacă nu, îmi dau demisia"
Ministrul de Externe al R. Moldova, Iurie Leancă, promite că moldovenii au mari șanse să se bucure de o veste bună până la sfârșitul anului viitor. Potrivit lui, în 2012 moldovenii vor avea regim fără viză cu Uniunea Europeană. 
"La începutul anului viitor, la Bruxelles, se va prezenta un raport al Comisiei Europene pe marginea primei etape de implementare a planului de acțiuni în acest sens. Ulterior, vom deschide negocierile pentru etapa a doua. Practica altor state demonstrează că asta poate fi și ultima", a mai spus Leancă ieri într-o conferință de presă.

TRIBUNA 19 iunie 2012
Visul lui Dorin Chirtoacă: în 3 ani – regim fără vize, în 5 ani – statut de membru asociat, în 10-15 ani – Moldova membră a UE
Dorin Chirtoacă, Primarul general al municipiului Chişinău a menţionat că-şi doreşte ca-n următorii trei ani Republica Moldova să obţină regim liberalizat de vize cu Uniunea Europeană, în 5 ani – statut de membru asociat, iar peste 10-15 ani să adere la UE sau, cel puţin, să aibă statut de ţară candidată la aderare.

UNIMEDIA 25 oct 2012
(video) Chirtoacă: La începutul anului 2014 moldovenii ar putea circula fără vize în UE
Şansele Republicii Moldova cresc substanţial. La sfârşitul anului 2013 (noiembrie) şi începutul anului 2014 (iunie -iulie) ar putea fi luată decizia cu privire la libera circulaţie. Declaraţia a fost făcută de către primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, după vizita pe sa la Forului UE-Moldova de la Berlin, informează UNIMEDIA.

UNIMEDIA 23 sep 2012
Rogozin: Ghimpu este un politician foarte îndrăzneț
„Un politician foarte îndrăzneț și prevăzător este acest Ghimpu”. Astfel l-a caracterizat pe liderul liberalilor, reprezentantul special al Kremlinului pentru Transnistria, vicepremierul rus Dmitri Rogozin pe contul său Twitter.Replica…

TRIBUNA 30 October 2012
Vlad Plahotniuc: Moldova trebuie să fie pregătită să depună cerere de aderare la UE în 2013
Moldova trebuie să fie pregătită să depună cerere de aderare la UE în 2013. De această părere este prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc.
După cum relatează TRIBUNA, în cadrul întrevederii pe care a avut-o ieri în Estonia cu Preşedintele Comisiei parlamentare estone de politică externă, Marko Mihkelson, el a menţionat că cererea de aderare la UE Moldova trebuie să o aibă pregătită deja către Summit-ul Partenetistului Estic de la Vilnus.

UNIMEDIA 13 noi 2012
Ghimpu: Moldova nu poate exista fără o umbrelă cum este NATO
Totodată, punctul fierbinte în relația NATO și Rusia este acum scutul antirachetă dezvoltat de NATO și Statele Unite în Europa. Declarația a fost făcută publică de către liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, pentru radio Europa Liberă, transmite UNIMEDIA.
Republica Moldova pentru a adera la Uniunea Europeană, trebuie să devină membru Alianței Nord Atlantice (NATO). Acest subiect va deveni actual pentru țara noastră, mai devreme sau mai târziu.

Leancă ÎL RĂCOREŞTE pe Ghimpu: Moldova este STAT NEUTRU şi nu va adera la Alianţa Nord-Atlantică!
Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă, reacţionează la declaraţia liderului PL, MIhai Ghimpu, privind iminenta aderare a Moldovei la Alianţa Nord-Atlantică. În opinia lui Leancă, Moldova are fixat în Constituţie statutul de neuralitate, iar Ghimpu a lansat o supoziţie pur politică.