duminică, 20 ianuarie 2013

Functionarasii isi schimba chipiul

Saptamana politica

Din razboiul PD vs PLDM nu poate castiga PL si nici sa se compromita toate trei. e starea unui vulcan care mocneste de la formarea AIE si care a fost gestionat pe muchie de cutit pana acum.

Nu mai pot fi impartite zonele de influiente administrative, finantiare care de fapt au fost o solutie pana acum. De aceea razboiul in cadrul AIE se va amplifica saptamana aceasta si vor fi experimentate toate tehnicile de PR si potential legal, dar si mai putin ortodox. Ceea ce v-a crea ruine de imagine, dar si eroi care vor invia ca pasarea Phenix.

Aici nu putem vorbi de Ghimpu, Chirtoaca .pentru ca sifonati cu vanatorii lor, au gestionat foarte prost situatia - primarul mima ceva aici, iar Ghimpu mima ceva dincolo.

PD - trecand peste tacerea de pana la data de 6 ianuarie, Lupu a primit si a trmis mesaje eronate, de parca incerca de minte presa, iar vicele forta accentele prea specific si amenintator.

PLDM are avantajul ca nu este implicat direct in cazul vanatoarei, si asta le permite sa raporteze situatia partenerilor straini, astfel ar capata increderea lor, deci si curajul initiativelor politice.

Credem ca nu poate fi creata o alianta reformatata cu Dodon sau cu PCRM, pentru ca nu ar garanta reforma pentru care se face aceasta bulversare politica pe moment. La fel nu poate fi acceptati aceleasi personaje la conducerea Parlamentului, unor ministri sau a unor conducatori de institutii importante.

Este posibil sa se mearga pe tacticca pasilor mici - functionarii se supun puterii, iar daca puterea astazi e Plahotniuc, inseamna ca se supun lui, iar daca maine nu va mai fi o certitudine mentinerea Concernului, este posibil ca functionarasii sa-si schimbe chipiul.