miercuri, 23 ianuarie 2013

Refrenul lui Ghimpu pana la alegeri

Nu am multi friends pe FB si poate nu-s cei mai reprezentativi, dar majoritatea spun ca bunul meu prieten Mihai Ghimpu este departe de realitatea politica, ori daca nu, atunci face parte doar din backgroundul politicii.

Argumentele lui istorice si sentimentale - deportarile, fratele Gheorghe, miscarea nationala, 7 aprilie le asociaza cu protejarea vicelui, ceea ce ma face sa cred ca de fapt este un negustor. Ca si ati martiri nationali, care au dezamagit generatii, el este un bufon care trebuie sa asigure esichierul drept pentru a asigura centru democratic oligarhic.

La fel, trebuie sa constat ca internautii sunt mult mai initiati in cultura politica. La fel, o mare parte din electorat inteligent nu se asociaza cu optiunile liberale, doar din motivul ca Ghimpu a discreditat aceasta docrtina. La fel si liberalii romani au tradat notiunea de partid liberal altfel decat a fost  conceput de fondatorii PNL. Iar acest fapt imi taie pofta de liberalism.

De 20 de ani nu mai doresc sa ma declar roman, pentru ca Rosca si Ghimpu au privatizat politic aceasta categorie de cetateni si noi am crezut ca ne reprezinta, iar europenizarea Moldovei cam spulbera electoratul lui Ghimpu romanofil. De aceea, astazi acest "lider politic" l-a impins pe Filat spre rusi ca sa-si asigure doctrina proeuropeana pentru viitoarea campanie electorala. Acesta va fi refrenul lui pana la alegeri. La fel si PD da din coate pe segmentul anticomunist venind din mama lor de comunisti.