sâmbătă, 12 ianuarie 2013

De ce va fi demis Procurorul General?

Procuratura Generala, cand toti o invinuiau ca nu este transparenta, a inceput a face conferinte de presa saptamanale pe subiecte importante sau mai putin importante. La fel abundenta vizibilitatii in spatiu public a venit si din atacurile si dorinta PLDM de a-l demite pe Procurorul General. Astfel institutia in cauza a incercat sa-si faca imagine muncitoare, ceea ce nu putem spune de seful procuraturii, or el a iesit in cazuri Force Majore si la presiunea unor deputatilor. Aceasta a creat o impresie ca de fapt el este ocupat cu altceva, decat cu lustruirea imaginii intitutiei sau a lui personal.

Filat a renuntat sa mai solicite demisia, cosiderand mai important alegerea Presedintelui tarii decat demiterea procurorului, insa cazul de la vanatoare este un prilej potrivit pentru a forta impreuna cu societatea civila asupra demiterii acestuia. Contraargumentele PD si PL se vor asocia cu apararera confuziei create in jurul mortii lui Sorin Panciu.

O parte din presa v-a politiza si v-a inventa din nou Harbuzul - coalitie PLDM si PRCM, si aceasta ar insemna direct o campanie pro Zubco, pro tainurea obiectivitatii investigatiei.

De aceea Filat poate sa atraga o parte din Societatea civila de partea lui, pe cat de dramatica a fost mediatizat cazul vanatoarei, pe atat el va fi eroul deznodamantului. Iar daca dupa consiliul AIE de luni, vor iesi toti 3 cu o declaratie "de mijloc", va fi mai usor deja sa-l crezi pe Eduard Musuc, de exemplu.